Noticies FCOF

TROBADA CATALANA FCOF 2022
9 juny, 2023

FCOF.cat

Federació Catalana d´Ocells Fringíl·lids

Nos vemos obligados a informaros porque la Gripe Aviar se complica.

Por el momento se tendrán que suspender todas las pruebas con pájaros. Ahí os dejamos la información:

Benvolguts/des,

Davant l’increment de la notificació de focus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat a Europa, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA) ha realitzat un anàlisi de risc d’introducció de la IAAP a l’estat Espanyol el qual ha resultat en un augment del risc als municipis inclosos a les zones d’especial vigilància i especial risc (annex II i III de l’ordre APA/2442/2006).

Arran d’aquest augment del risc d’introducció a la malaltia, el MAPA ens ha comunicat que s’adopten les següents mesures de prevenció que seran d’aplicació a partir del dia 3 de desembre de 2021 i encara vigents durant mesos d’hivern:· Zones d’especial risc: municipis inclosos a l’annex II de l’orde APA/2442/2006: S’eliminen les autoritzacions a les excepcions establertes a l’ordre ARM3301/2008 pel que fa a les mesures establertes a l’article 5.1 de la Ordre APA/2442/2006:

Prohibició ús d’aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça.
Prohibició cria d’ànecs i oques amb altres especies d’aus de corral.
Prohibida la producció d’aus de corral a l’aire lliure ( autorització si disposa de sistema per evitar entrada d’aus silvestres en cas de sol·licitud).
Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits on hi puguin accedir aus silvestres (excepte si estan tractats de manera que garanteixi la inactivació del virus de la IA).
Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior requerits per motius de benestar quedaran suficientment protegits contra les aus aquàtiques silvestres.
Prohibida la presència d’aus de corral o altres tipus d’aus captives en centres de concentració d’animals (definits a l’article 3.7 de la Llei 8/2003)En funció de l’evolució del risc, es valorarà l’ampliació d’aquestes mesures a la resta del territori de Catalunya, d’acord amb l’Ordre APA/19/2021.
Zones d’especial vigilància: municipis annex III de l’orde APA/2442/2006 i la resta del territori de Catalunya: aplicació de les mesures de bioseguretat establertes a l’article 5.2 de la ordre.
Prohibició de la presencia d’aus de corral i aus captives als centres de concentració incloent els certàmens ramaders, mostres i exhibicions d’aus i celebracions culturals.

A continuació enllaç amb el mapa i llistat de municipis inclosos a les Zones d’especial risc i Zones d’especial vigilància:

http://agricultura.gencat.cat/…/dar_programa_prevencio/

Autor

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad