Noticies FCOF

TROBADA CATALANA FCOF 2022
22 maig, 2022

FCOF.cat

Federació Catalana d´Ocells Fringíl·lids

Bon dia,
Avui ha sortit una resolució que prohibeix qualsevol concentració d’aus sigui en proves o concursos
És un cop fort, però els ocellaires ja que portem dos anys sense poder gaudir de la nostra afició
És un tema alien a les federacions ocellaire  pel fet que ve des de la mateixa generalitat
De totes maneres dir-vos que a partir del 20 d’abril quan es torni a obrir la prohibició, farem concursos pels ocellaires i si la gent li està bé, ja que es començarà algun mes més tard de el normal també es pot acabar algun mes més tard.
Per part nostra posem tot l’interès perquè es puguin fer els concursos al més aviat possible
Finalment dir-vos que des de FCOF donem per acabades totes les proves i concursos des del dia d’avui fins al dia de 20 d’abril
També quan hi hagi la reobertura es haurà de fer la reorganització del calendari que ja estava fet. De moment el deixem en stand-by.
Esperem retornar al més aviat possible
Gràcies per la vostra comprensió


Publicada la Resolució ACC/14/2022 mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la difusió de la influença aviària a Catalunya.

Us informo que avui s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ ACC/14/2022, de 10 de gener, per la qual s’adopten mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la difusió de la influença aviària a Catalunya.

Fins ara aquestes mesures només s’aplicaven als municipis de l’Annex II i II, però amb aquesta Resolució es fan extensives a tot el territori de Catalunya i són vigents des d’avui mateix fins al 20 d’abril de 2022, inclòs:

a) Queda prohibida la utilització d’ocells dels ordres Anseriformes i Caradriformes com a reclam de caça.
b) Queda prohibida la cria d’ànecs i oques amb altres espècies d’aus de corral.
c) Queda prohibida la cria d’aus de corral a l’aire lliure. No obstant això, quan no sigui possible, la Secció de Ramaderia i Sanitat Animal dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural corresponents pot autoritzar, amb sol·licitud prèvia, el manteniment d’aus de corral a l’aire lliure mitjançant la col·locació de teles ocellaires o qualsevol altre dispositiu que impedeixi l’entrada d’aus silvestres, i sempre que s’alimentin i abeurin les aus a l’interior de les instal·lacions o en un refugi que impedeixi l’arribada d’aus silvestres i se n’eviti el contacte amb els aliments o l’aigua destinats a les aus de corral.
d) Queda prohibit el subministrament d’aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d’aigua on puguin accedir aus silvestres.
e) Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior exigits per motius de benestar animal per a determinades aus de corral han de quedar prou protegits contra les aus aquàtiques silvestres, de manera que se n’impedeixi l’accés.
f) Queda prohibida la presència d’aus de corral o un altre tipus d’aus captives en els centres de concentració d’animals definits a l’article 3.7 de la Llei 8/2003, de 24 d’abril, de sanitat animal, incloent-hi certàmens ramaders, mostres, exhibicions, celebracions culturals i qualsevol concentració d’aus de corral o un altre tipus d’aus captives. No tenen la consideració d’aus captives les aus mantingudes en un establiment autoritzat per a la seva venda a particulars com a au de companyia, ni aquelles aus de corral mantingudes en un establiment comercial per a la seva posterior venda al detall a particulars.

En conseqüència, es prohibeixen els concursos de cant d’ocells fringíl·lids a tots els municipis de Catalunya des d’avui fins al 20 d’abril de 2022.


Buen día
Hoy ha salido una resolución que prohíbe cualquier concentración de aves , ya sea en pruebas o concursos

Es un golpe fuerte para los Ocellaires que ya llevamos dos años sin poder disfrutar de nuestra afición.

Es un tema ajeno a las Federaciones Ocellaires ya que viene desde la misma Generalitat .

De todas maneras deciros que a partir del 20 de abril cuando se vuelva a abrir la prohibición , haremos concursos para los Pajareros y si a la gente le está bien ya que se empezará algún mes más tarde de lo normal también se puede acabar algún mes más tarde .

Por nuestra parte ponemos todo el interés para que se puedan hacer los concursos lo antes posible

Finalmente deciros que desde FCOF damos por terminadas todas las pruebas y concursos desde el día de hoy hasta el día de 20 de abril

También cuando haya la reapertura se tendrá que reorganizar el calendario que ya lo teníamos preparado. De momento lo dejamos en Stand-By .

Esperamos regresar lo antes posible

Gracias por vuestra comprensión

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad